Jongeren kunnen van alles en nog wat doen op de vrije inloopavond van Dynamic Arts in De Scheper.
Jongeren kunnen van alles en nog wat doen op de vrije inloopavond van Dynamic Arts in De Scheper.
Hoe is het met

Dynamic Arts lekker bezig in De Scheper

Cultureel

LAREN - "We willen in Laren een creatieve broedplaats stichten. Een locatie als De Scheper zou daarvoor ideaal zijn. Ik ben nu hard bezig om daar een plan voor te maken", zei Sean William Bogaers van Dynamic Arts in december 2015 in het BELNieuws.

Die droom is inmiddels uitgekomen. In de zomerserie 'Hoe is het met...' vertelt hij hoe het er nu voor staat.Sean William Bogaers uit Laren en Kim Tawjoeram sloegen vorig jaar samen met anderen de handen ineen en richtten de Stichting Dynamic Arts op.

Talenten
We willen jongeren inspireren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door ze te koppelen aan jonge professionele artiesten en kunstenaars."

"We hebben gemerkt dat je als dansdocent bij jongeren meer kunt betekenen. Een soort coachende rol kunt hebben. Daar hebben ze behoefte aan en wij willen daar graag de tijd in steken."

Activiteiten
Dynamic Arts en Versa Welzijn hebben de handen ineengeslagen. Sean werkt als jongerenwerker in Laren namens Versa Welzijn en zet Dynamic Arts in om activiteiten voor en met de jongeren op te zetten.

In Laren ontbrak daar eigenlijk een goede locatie voor, maar de stichting zag wel kansen voor de jongeren in De Scheper, de oude basisschool die inmiddels leeg stond.

Sean William: "Het heeft de sfeer die werkt bij jongeren. Het is een oud, karakteristiek gebouw. Niet te netjes." Bovendien zag Dynamic Arts een kans om met jonge vluchtelingen te kunnen werken, die in de Internationale Schakelklas onderwijs volgen in hetzelfde gebouw.

Vrije inloop
Wekelijks bezoeken op vrijdagavond inmiddels zo'n 30 jongeren het gebouw tijdens een vrije inloop. "Ze kunnen hier van alles. Dansmoves leren, bezig zijn met computers, beats en muziek maken, basketballen, dj'en, tekenen of schrijven."

"Een aantal jonge mensen die meer ervaring hebben - de Dynamic Artists - zijn de leraren en ze kunnen natuurlijk van elkaar leren." Per avond betalen de jongeren 2,50 euro, of ze kopen een strippenkaart voor vijf keer voor 10 euro. Wie dit echt niet kan betalen, kan eventueel in overleg een regeling treffen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant