Onderzoek op het terrein wijst uit dat de brand waarschijnlijk is ontstaan in een oven.
Onderzoek op het terrein wijst uit dat de brand waarschijnlijk is ontstaan in een oven. Foto's : Bastiaan Miché

Brand houtzagerijterrein ontstaan in oven

Politie

LAREN - De brand die gisteravond woedde op het terrein van houtzagerij Van Dijk bij de Firma Zwarthout aan de Zijtak in Laren is waarschijnlijk ontstaan in een oven van één van de daar gevestigde bedrijven. Dit is gebleken uit forensisch onderzoek van de politie, meldt de gemeente Laren.

De brand brak gisteravond rond 21.45 uur uit, waarna de hulpdiensten direct zijn uitgerukt. Op het terrein zijn enkele gasflessen geëxplodeerd. Niettemin was de inschatting van de brandweer dat er geen gevaarlijke stoffen op het terrein aanwezig waren.

Ontruimd
Er waren geen indicaties dat de brand zou overslaan, maar uit voorzorg zijn enkele nabij gelegen woningen tijdelijk ontruimd. De bewoners konden na enige tijd weer naar huis terugkeren.

Het werd de brandweer snel duidelijk dat de brand beheersbaar was. Deze was rond middernacht onder controle.

Geen brandstichting
De politie heeft inmiddels forensisch onderzoek verricht. Daaruit is gebleken dat de brand naar alle waarschijnlijkheid is ontstaan in een oven op het terrein. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. De politie heeft daarmee haar onderzoek afgesloten.

Locoburgemeester Ton Stam was gisteravond en vannacht ter plekke aanwezig. Ton Stam: "Onze eerste zorg ging vannacht uit naar omwonenden. Het is natuurlijk vreselijk dat zij dit weer moeten meemaken. Ik ben blij dat de brand snel onder controle was en dat de schade aan woningen beperkt gebleven lijkt te zijn."

Restant van een ontplofte gasfles.

Uit de krant