Onder andere Lol met je Knol staat vandaag op het programma.
Onder andere Lol met je Knol staat vandaag op het programma.
Programma

Kermisweek Blaricum zaterdag

Cultureel

BLARICUM - Het is weer zover. Van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 augustus is het weer Kermisweek in Blaricum. De Oranje Vereniging Blaricum is met heel veel vrijwilligers de organisator van de feestweek, waar de kermis een traditioneel onderdeel van is. Ook de horeca in het dorp zorgt voor een feestelijk programma.

Het programma van zaterdag 20 augustus ziet er als volgt uit:

10.00 uur
Ringsteken op ongezadelde paarden en pony's op het Ziekenweitje aan de Meentzoom. Heel veel meisjes en enkele jongens gaan hier de strijd aan om de kampioen van 2016 te worden! Na één proefronde volgen er drie rondes voor de wedstrijd. Er zijn drie prijzen voor het ringsteken en één voor de schoonste galop. Inschrijven ter plaatse vanaf 09.00 uur.

13.00 uur
Kermisvoetbaltoernooi op de terreinen van BVV'31 aan de Schapendrift. Dit jaar wordt voor de 42e keer gestreden om de Cup van Blaricum. Vorig jaar is gestart met een andere opzet van het Kermistoernooi. Er werd 7 tegen 7 op een half veld gespeeld, wat een succes was. Daarom zal dit jaar de opzet van het toernooi hetzelfde zijn

14.00 uur
Lol met je knol op het terrein van Stad & Lande ruiters. Voor de derde keer wordt dit evenement georganiseerd en kunnen ruiters laten zien hoe behendig ze zijn met hun paard of pony!

20.00 uur
Optreden van de Hermes House Band bij Rust Wat. Deze Rotterdamse studentenband blijft eeuwig jong door een steeds vernieuwde bezetting en weet toch al 30 jaar hoe een feestje van elk optreden te maken.

20.45 uur
Lampionnenoptocht. Start Melkweg/Verbindingsweg. Om circa 21.15 uur is de aankomst bij Rust Wat, waar de kinderen een ererondje mogen maken op het eiland.

22.00 uur
Groots vuurwerk. Rust Wat, Schapendrift.

Uit de krant