Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Asielzoekerscentrum Crailo gaat dicht

Algemeen

LAREN - Asielzoekerscentrum Crailo gaat definitief dicht, ondanks verzet van de burgemeesters van de regio. Het ziet er naar uit dat het wel lukt het centrum een maand later dan gepland te sluiten.

Het COA heeft plannen om de deuren van het azc per oktober te sluiten vanwege de steeds lager wordende toestroom van asielzoekers. Maandag was er een gesprek aan de provinciale regietafel en het ziet er niet naar uit dat heroverwogen wordt het AZC open te houden. "Het is zoals het is", aldus burgemeester Elbert Roest van Laren. "De instroom van asielzoekers wordt nu zo laag ingeschat dat het niet verantwoord is om het AZC open te houden, wordt gesteld."

"Waar we wel bij elkaar lijken te komen is de wens om het centrum tot begin november open te houden, zodat de mensen die er nu wonen een woning in de regio kunnen krijgen. Er zijn 7 gemeenten in de regio en dat moet lukken. De woningbouwverenigingen werken hier in principe aan mee. Van de 60 mensen die er nu zitten, hebben er 40 een status. De overige 20 zitten nog in de procedure."

Uit de krant