De start werd gevierd met koffie en gebak, aangesneden door wethouder Den Dunnen en een van de ouderen in De Bongerd.
De start werd gevierd met koffie en gebak, aangesneden door wethouder Den Dunnen en een van de ouderen in De Bongerd.

Start sociaal wijkteam Eemnes

Zorg

EEMNES - Wethouder Jan den Dunnen heeft vanmorgen in De Bongerd het officiële startsein gegeven voor het Sociaal Wijkteam in Eemnes.

Het Sociaal Wijkteam bestaat uit de Wijkverpleegkundigen Lydia Geleijnse, Moniek van der Beek en Hiske Tolsma en Sociaal Werker Annemiek Lute.

Hulp
Wie vragen of problemen heeft en daarbij hulp nodig heeft of wie zich zorgen maakt over een ander kan terecht bij het Sociaal Wijkteam.

Wethouder Jan den Dunnen: "Door de veranderingen in de zorg blijven mensen langer thuis wonen. Je ziet dat de zorg van vroeger eigenlijk weer terug komt."

Klein dorp
"Vroeger hadden we in Eemnes ook een wijkverpleegster. En met elkaar lette je op mensen die een beetje hulp nodig hadden. Dat is het leuke van een klein dorp; iedereen zoekt elkaar op."

"De medewerkers van het Sociaal Wijkteam hebben die rol ook. Zij zijn de ogen en oren in ons dorp en zorgen voor verbinding. Met de start van dit Sociaal Wijkteam hebben we een mijlpaal bereikt. Ik wens ze heel veel succes!"

Contact
Contact met het Sociaal Wijkteam is geheel vrijblijvend en er is geen indicatie nodig. Elke dinsdag is er van 13.00 tot 14.00 uur een inloopspreekuur in De Hilt.

Telefonisch is het team bereikbaar op dinsdag tot en met donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Mailen kan altijd: sociaalwijkteam@eemnes.nl.

Uit de krant