Marlies Huitink (l) en Hetty Eijbers voor de Sint Vituskerk waar het eenmalige concert van het gelegenheidskoor gehouden wordt.
Marlies Huitink (l) en Hetty Eijbers voor de Sint Vituskerk waar het eenmalige concert van het gelegenheidskoor gehouden wordt.

Carols in 't Gooi zoekt mannen

Cultureel

BLARICUM - De bedoeling was om in een keer minstens honderd mensen bij elkaar te brengen om samen Christmas carols te zingen. Terugkijkend kunnen Marlies Huitink en Hetty Eijbers zeggen dat dit is gelukt.

Zeker als een aantal mannen zich nog aanmeldt. "Als dat goed gaat, kan het niet anders of het wordt een prachtige avond in kerstsfeer."

Verbroedert
"Samen zingen verbroedert en in Engeland begrijpen ze dat. Daar is het een oude traditie om in de kersttijd samen Christmas carols te zingen." Marlies Huitink vertelt enthousiast over het koor dat zij samen met Hetty Eijbers bij elkaar heeft gebracht.

Huitink heeft een conservatoriumachtergrond en zal het concert muzikaal leiden. Als oud-producer bij de AVRO neemt Eijbers de zakelijke kant van de avond voor haar rekening.

Lastig
Marlies heeft al eerder iets soortgelijks in het westen van het land georganiseerd, maar voor het Gooi wordt het de eerste keer, vult ze aan. "Een paar maanden geleden belde Hetty mij om te vragen of ik dit samen met haar wilde organiseren."

"Ik was meteen enthousiast over het idee, hoewel het me best lastig leek om honderd mensen bij elkaar te brengen. Dat was wel het doel." Dit laatste bleek geen enkel probleem.

Man meebrengen
De dames hebben zelfs de inschrijving gedeeltelijk moeten sluiten. "We hebben al zo veel vrouwelijke koorleden dat vrouwen alleen nog mee kunnen doen als ze een man meebrengen", vervolgt Eijbers.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant