Afbeelding

Basisschool Eemnes begint met tweetalig onderwijs

Algemeen

EEMNES - Als een van de weinige scholen in Nederland, mag basisschool Merlijn in Eemnes tweetalig onderwijs aanbieden. De school begint daar op korte termijn mee in groep 1. "Fantastisch voor de leerlingen", zegt directeur Annette Jonker.

Vorige week viel de brief op de mat met daarin de bevestiging dat de school is geselecteerd voor een landelijke pilot van het ministerie van Onderwijs. Annette Jonker: "We starten met twee dagen in de week lessen in het Engels en bouwen dat langzaam op. Het beheersen van een tweede taal verruimt je blik en bovendien ben je in het vervolgonderwijs beter toegerust. Taalvaardigheid in het Nederlands én het Engels zorgt voor aansluiting met voortgezet en hoger onderwijs", betoogt ze.

Het tweetalig onderwijs begint in groep 1 en duurt de hele schoolcarrière. De kinderen worden ondergedompeld in het Engels. Er hangen veel Engelse teksten op school, er is een bibliotheek met Engelstalige literatuur en lectuur en er is een kast met spelletjes in het Engels. Uiteraard beheersen de leerkrachten het Engels goed. Het team kent een native speaker en de andere leerkrachten zijn extra geschoold.

Merlijn is deel van Alberdingk Thijm Scholen en die organisatie biedt intensieve trainingsprogramma's voor docenten.

Uit de krant