De handtekeningen worden gezet door wethouder Liesbeth Boersen en Age de Vries van Ter Steege Bouw.
De handtekeningen worden gezet door wethouder Liesbeth Boersen en Age de Vries van Ter Steege Bouw.

Overeenkomst zorgappartementen Prins Hendriklaan

Buurt / wijk

BLARICUM - Wethouder Liesbeth Boersen en Age de Vries van Ter Steege Bouw uit Apeldoorn hebben woensdag een overeenkomst getekend die de bouw mogelijk maakt van 32 zorgappartementen aan de Prins Hendriklaan 26 in Blaricum.

Boersen is blij met het ondertekenen van de overeenkomst: "Het is een belangrijke volgende stap in de verwezenlijking van de zorgappartementen aan de Prins Hendriklaan. Een mooie stap, want zo kunnen wij ook plek bieden aan dementerende ouderen die indringende hulpvragen hebben op het gebied van welzijn, zorg en wonen."

Tergooi
Het perceel aan de Prins Hendriklaan ligt al vele jaren braak en is gelegen tegenover ziekenhuis Tergooi. Een centrale locatie ten opzichte van de snelweg en diverse uitvalswegen.

De gemeenteraad en omwonenden maken zich wel zorgen over het parkeren in de buurt. Er zijn bezoekers van Tergooi die geen geld willen betalen om te parkeren op het ziekenhuisterrein en in de wijk parkeren. Daarom is de afspraak gemaakt dat parkeren op het terrein bij de appartementen wordt geregeld. Er komen 23 parkeerplaatsen.

Uit de krant