De blauwe zone in het centrum van Blaricum.
De blauwe zone in het centrum van Blaricum.

Blauwe zone Blaricum vandaag ingevoerd

Buurt / wijk

BLARICUM - Vandaag, maandag 21 november, is het echt zover. Vanaf 9.00 uur moet er op de parkeerplaatsen in het Oude Dorp van Blaricum in de aangegeven blauwe zone een parkeerschijf in de auto worden neergelegd.

Vanaf dat moment moet van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur een parkeerschijf te zien zijn. Langparkeerders moeten dan uitwijken naar een plek buiten de zone.

Waarschuwing
Om iedereen de kans te geven te wennen aan het instellen van de blauwe zone, krijgen foutparkeerders de eerste twee weken alleen een waarschuwing.

"Bij een tweede constatering binnen deze twee weken kan de opsporingsambtenaar (BOA) zien dat er al eerder een waarschuwing is uitgeschreven en wordt overgegaan tot bekeuren. Na deze gewenningsperiode van twee weken wordt er bij foutparkeren direct een bekeuring uitgeschreven", aldus de gemeente.

Asociale parkeergedrag
Het handhaven van de blauwe zone was voor de gemeenteraad een must, omdat anders niet verwacht wordt dat mensen zich er met hun soms asociale parkeergedrag in de gemeente aan zullen houden.

Lees ook het verhaal in de digitale editie

Uit de krant