Burgemeester Joan de Zwart-Bloch leest enkele van de punten die inwoners hebben aangedragen tijdens de 'inwonertop' B100.
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch leest enkele van de punten die inwoners hebben aangedragen tijdens de 'inwonertop' B100.

2/3e Blaricummers: 'eigen gemeentebestuur belangrijk'

Algemeen

BLARICUM - De gemeenteraad van Blaricum sprak begin deze maand over een reactie op het bestuurskrachtonderzoek van de provincie.

De gemeente wil niet gaan fuseren, zoals in het rapport als wenselijk wordt beschouwd, maar gaat samenwerken met een andere gemeente.

Inwoners
Of dit Hilversum wordt, vond de gemeenteraad niet zo vanzelfsprekend. De gemeenteraad ligt hierbij op dezelfde lijn met de inwoners.

Dit blijkt onder andere uit de uitkomsten van de enquête die gehouden is onder de inwoners in het kader van een Dialoog over de Toekomst.

Samenwerkt
Hieraan deden bijna 300 inwoners mee. Uit de enquête blijkt dat inwoners het in grote meerderheid (heel) belangrijk vinden dat Blaricum samenwerkt met andere gemeenten. Maar liefst 87,0%. Een minderheid vindt dit niet belangrijk.

Tegelijkertijd hecht twee derde van de inwoners aan een eigen gemeentebestuur: 66,8%. Een derde van de respondenten vindt dit niet of helemaal niet belangrijk.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant