Nu er geen oefencentrum komt voor hulpdiensten en ook geen asielzoekerscentrum kunnen er andere plannen gemaakt worden.
Nu er geen oefencentrum komt voor hulpdiensten en ook geen asielzoekerscentrum kunnen er andere plannen gemaakt worden.

Nieuwe invulling Crailo-Zuid

Algemeen

LAREN - Crailo-Zuid krijgt een nieuwe invulling, nu daar geen oefencentrum voor hulpdiensten en geen asielzoekerscentrum worden gevestigd.

Crailo-Zuid is het gedeelte van het voormalige militaire terrein Crailo ten zuiden van de historische laan 'Het Gebed zonder End'. Het ligt grotendeels in de gemeente Laren en gedeeltelijk in Hilversum.

Scenario's
De provincie Noord-Holland en de gemeenten Laren en Hilversum gaan scenario's uitwerken voor deze nieuwe invulling. Ze kijken daarbij naar woningbouw of bijvoorbeeld een mediacampus.

De overheden willen in het eerste kwartaal van 2017 afspraken hebben gemaakt over de invulling van Crailo-Zuid en kunnen daarna de bestemmingsplannen gaan aanpassen. 

Kostendekkend
De provincie Noord-Holland is eigenaar van Crailo en voert de regie over de ontwikkeling van dit voormalige militaire terrein. Belangrijke randvoorwaarden voor de provincie zijn een goede ruimtelijke inpassing in de omgeving en een kostendekkende ontwikkeling.

Een deel van Crailo-Zuid heeft een natuurbestemming en is, net als het ecoduct Laarderhoogt over de A1, onderdeel van een natuurverbinding. Een randvoorwaarde voor nieuwe ontwikkelingen in Crailo-Zuid is dat deze goed samengaan met deze natuur. Tv-producent Talpa huurt nog een deel van Crailo-Zuid van de provincie voor het tv-programma Utopia.

Crailo Noord
Ook voor Crailo Noord dat ten Noorden van 'Het Gebed zonder End' ligt worden plannen gemaakt. Samen met de gemeenten Gooise Meren en Hilversum gaat de provincie een nieuw bestemmingsplan opstellen om Crailo Noord geschikt te maken voor woningbouw.

Uit de krant