De Alliantie, huurdersvereniging en wethouder.
De Alliantie, huurdersvereniging en wethouder. Foto: Gemeente Eemnes

Aantal sociale huurwoningen in Eemnes stijgt

Algemeen

EEMNES - Huurdersvereniging HBVA regio Amersfoort, woningcorporatie De Alliantie en de gemeente Eemnes zijn het eens geworden over de prestatieafspraken voor 2017. Deze kwamen nu, na een half jaar onderhandelen, tot stand.

De partijen hebben onder andere afgesproken dat er nieuwbouw gestart wordt en er een wooncoach en energiecoach ingezet gaan worden. Het aantal sociale huurwoningen in Eemnes zal aan het eind van 2017 per saldo met zeventien gestegen zijn.

Toename
De eerder geldende afspraken, vastgelegd in de prestatieafspraken tot en met 2016, hebben geleid tot een beperkte toename van de woningvoorraad in de sociale huursector. Dit was het gevolg van de oude afspraak dat voor elke woning die werd opgeleverd in complex De Weiden een bestaande woning mocht worden verkocht of in de vrije sector mocht worden verhuurd.

Het komend jaar moet de voorraad sociale huurwoningen verder stijgen. Onderdeel van de afspraken is nieuwbouw van sociale huurwoningen in de Zuidpolder: minimaal twaalf eengezinswoningen en minimaal 16 appartementen.

Wooncoach
Daarnaast gaat de Alliantie, om de doorstroming te bevorderen, een wooncoach inzetten. Hierbij beginnen ze bij huurders ouder dan 65 jaar die vragen hebben over verhuizen.

De HBVA, de huurdersvereniging, gaat inzetten op een energiecoach. Huurders kunnen bij de HBVA op het spreekuuraankloppen met vragen over stookgedrag en energiebesparing.

Energieneutraal
Tot slot is afgesproken dat de Alliantie in 2017 start met het zogenaamde 'nul-op-de-meter-project'. Hierbij wordt de woning energieneutraal gemaakt.

Uit de krant