Kerstmutsen sierden van de Naarderstraat tot aan de Albert Heijn diverse paaltjes in het dorp.
Kerstmutsen sierden van de Naarderstraat tot aan de Albert Heijn diverse paaltjes in het dorp. Foto: Kerstman

Kerstmutsen Laren zoek

Ingezonden

LAREN - Onthutst constateerde de Kerstman vandaag dat van de honderd kerstmutsen die hij in de nacht van 16 op 17 december had in Laren had achtergelaten er bij het ochtendgloren nog maar twintig over waren.

De kerstmutsen had hij als een ode aan het bijzondere Laren geschonken en hiermee honderd paaltjes verspreid door het dorp aan 'warme oren' geholpen.

Prinsemarij
Tachtig mutsen verwisselde in de kleine uurtjes van de nacht van eigenaar. De helpers van de Kerstman zagen al vrij snel een aantal terug op de hoofden van de bezoekers van de Prinsemarij. "In de wintertuin nog wel, waar het zo warm is."

"Ook enkele passanten in het bushokje droegen de muts met genoegen, maar ja, die zaten dan ook in de kou", aldus een verklaring van de Kerstman en zijn helpers.

Creativiteit
"Een muts was van het paaltje verhuist naar de top van een kerstboom. Daar maal ik als Kerstman niet om, want creativiteit verwacht je in dit dorp. Maar die grote verdwijntruc ..."

De Kerstman laat weten teleurgesteld te zijn. "Maar ik wil iedereen in dit mooie, creatieve en gelukkig (nog) zelfstandige dorp de allerbeste wensen doen toekomen."

Uit de krant