Afbeelding

Tergooi schoot tekort bij dood Larense hockeyer

Zorg

LAREN - De commissie Meurs vindt dat Tergooi tekort is geschoten bij de behandeling van Rogier Mooij. Deze 21-jarige Larense hockeyer overleed in november 2014 na een aantal medische missers. Een onafhankelijke commissie onder leiding van prof. dr. Pauline Meurs deed een onderzoek naar de gang van zaken.

De commissie vindt dat de medische zorg bij deze patiënt beter had gemoeten. Ook had het ziekenhuis er beter aan gedaan het overlijden van de patiënt meteen te melden als calamiteit bij de inspectie.

Zwijgcontract
Tergooi had ook beter geen overeenkomst kunnen sluiten met de nabestaanden. De moeder van Rogier Mooij, tekende na de dood van haar zoon een zwijgcontract met het ziekenhuis.

Het ziekenhuis laat in een reactie weten de conclusies 'zwaarwegend en belangrijk' te vinden. "Tergooi betreurt het ten zeerste wat er heeft plaatsgevonden. Deze tragische gebeurtenis heeft een grote impact gehad, in de eerste plaats op de ouders en familie van het slachtoffer, maar ook op andere direct betrokkenen en het ziekenhuis in het algemeen", aldus Ruurd Jan Roorda, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Uit de krant