Foto: Politie Gooi en Vechtstreek
Foto: Politie Gooi en Vechtstreek

We zijn van start met onze vooruitstrevende streekredactie

BEL- Het is niet zomaar een samenwerking die het HuizerNieuws, BELNieuws en de andere kranten van Enter Media, de regionale omroep NH en de lokale omroepen zijn aangegaan. Door één streekredactie voor de Gooi en Vechtstreek te vormen, is er een concrete en vooruitstrevende stap gezet richting de lokale en regionale journalistiek van de toekomst.

Al het nieuws dat zich in deze regio voordoet, wordt vanuit deze streekredactie aangepakt en gedistribueerd via de kanalen van de deelnemende mediapartners: krant, website, kabelkrant, radio, tv, social media en app.

Dat levert lezers van de krant meer nieuws en achtergrondreportages op en er verschijnen meer nieuwsfilmpjes op de websites. NH gaat meer nieuws uit deze streek brengen. Zoals ook de lokale omroepen volwaardig putten uit en bijdragen aan dit nieuwscollectief.  

Huizen
Het HuizerNieuws blijft zich hoofdzakelijk richten op het nieuws uit Huizen, het BELNieuws op Blaricum, Eemnes en Laren. Daarnaast is er oog voor interessante regioverhalen.

Eerste resultaat
De openhartige reconstructie van het incident waarbij drie agenten bijna werden doodgereden door een agressieve man, vorige week paginagroot in de kranten én als documentaire op NH, is een eerste resultaat van die werkwijze. Maar ook het spraakmakende interview met burgemeester Broertjes van Hilversum ("meer macht aan de buurt") kwam tot stand binnen de streekredactie, net als reportages over agressie tegen de hulpverleners in de nieuwjaarsnacht en over twee vriendinnen die elkaars zussen bleken te zijn.

Lokale omroepen
Via de nieuwe Stichting Streekmedia zijn ook Radio/TV Weesp en GooiTV aangesloten bij de streekredactie. 6FM en RTI Hilversum zijn ook bij het initiatief betrokken, maar zeggen meer tijd nodig te hebben en haakten (vooralsnog) af. De hoop is dat ze alsnog aansluiten. 


Reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail