Ton Koopman met Mariëtte Nieuwboer van Laren Klassiek.
Ton Koopman met Mariëtte Nieuwboer van Laren Klassiek. Foto: Leo Janssen

Kaartverkoop Matthäus Passion in Laren begonnen

Cultureel

LAREN - De kaartverkoop van de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach onder leiding van de vermaarde dirigent Ton Koopman is begonnen. De uitvoering vindt Palmzondag 9 april om 15.00 uur plaats in de Sint Jansbasiliek van Laren.

Bach maakt in dit muzikale meesterwerk uit de klassieke muziek de emoties van het verhaal voelbaar voor iedereen: gelovig of niet-gelovig. In de beroemde aria's en koordelen van de Matthäus Passion komt het dramatische lijdensverhaal van Jezus op een krachtige, maar gestileerde manier tot leven.

Bijzondere
Tussen de vele Matthäus Passionen die er ook in de lente van 2017 weer zullen klinken, ieder met zijn eigen invalshoek, is die van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir absoluut een heel bijzondere, meent de organiserende Stichting Laren Klassiek.

Ton Koopman, dé Bach-kenner en barokspecialist bij uitstek, is een gepassioneerd voorvechter van de authentieke uitvoeringspraktijk en heeft met zijn koor en orkest een gezelschap van topspecialisten op oude instrumenten verzameld. Dat toonde hij ook afgelopen december met het Weihnachtsoratorium.

Solisten
De Matthäus Passion wordt uitgevoerd door een keur van nationale en internationale solisten, zoals de Cubaanse sopraan Yetzabel Fernandez, de alt Maarten Engeltjes, de Duitsers Tilman Lichdi - tenor en evangelist, Andreas Wolf - bas, die de Christusrol zingt en de bas Klaus Mertens.

Tickets zijn te bestellen via www.larenklassiek.nl of via Nationale Theaterkassa op 0900-9203.

Uit de krant