Voorzitter Erwin van den Berg voor de boerderij aan de Eemnesserweg waarvoor de ASB een pachter zoekt.
Voorzitter Erwin van den Berg voor de boerderij aan de Eemnesserweg waarvoor de ASB een pachter zoekt. Foto: Koosje de Beer

Boerderij zoekt veelzijdige agrariërs

Natuur en Milieu

BLARICUM - Wie wil een boerenbedrijf opstarten vanuit een mooie boerderij in hartje Blaricum? Het kan, want de Agrarische Stichting Blaricum zoekt een nieuwe pachter voor het bezit aan de Eemnesserweg 15.

"Misschien klinkt het erg aanlokkelijk, maar gemakkelijk is het niet", waarschuwt voorzitter van de stichting Erwin van den Berg. "Een traditionele boer heeft niet genoeg aan 18 hectare land. Daarom zoeken wij een ondernemend stel dat ook andere plannen heeft om de boerderij met bakhuis rendabel te exploiteren."

Bed and breakfast
Van den Berg memoreert dat er ideeën genoeg zijn om een leuk bestaan op te bouwen vanuit de historische boerderij. Het bakhuis leent zich bijvoorbeeld goed voor een bed and breakfast, achter de boerderij is ruimte voor een theetuin of een zelfpluktuin en het middendeel van de boerderij is al geregistreerd als gemeentelijke trouwlocatie.

"Het zijn maar een paar plannen die kansrijk zijn", zegt hij. "Natuurlijk zijn er in combinatie met het gemengd agrarisch bedrijf ook andere mogelijkheden. We laten ons graag verrassen. Onze nieuwe pachter moet veelzijdig ondernemen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant