Afbeelding
Video

Blaricumse kettingzaagartiest is hit op Facebook

Mensen

BLARICUM - Blaricummer Dennis van Kraaij is kettingzaagartiest. Hij maakt uit complete stukken hout prachtige beelden. Nu hij een van zijn houten uilen op Facebook verloot, blijkt hoe gewild zijn werk is. Zijn bericht werd zo'n 43.000 keer gedeeld.

De actie van Dennis liep behoorlijk uit de hand. Hij ontving 14.000 vind-ik-leuks, meer dan 7000 reacties en honderden privéberichten. "Niet normaal", zo reageert Dennis lachend. "Ik heb gewoon een uil gezaagd en mensen vinden het leuk. En ik zet wat foto's op Facebook, krijg een hoop reacties en dat gaat als een lopend vuurtje door het hele land."

Hij heeft op dit moment nog geen tijd gehad om iedereen persoonlijk te beantwoorden, "maar dat komt nog wel". 

Overuren
De aanvragen stromen binnen, dus draaien Dennis en zijn kettingzaag overuren. "Je moet echt controle hebben over de kettingzaag, want anders schiet je door." Ook bij de ervaren kunstenaar gaat het wel eens mis.

"Ik heb wel eens een keertje een konijntje gezaagd, daar kwam de staart van af. Toen had ik er een bordje bij gezet 'angsthaas, staart tussen de benen', maar ik verkocht hem wel als eerste", zegt hij lachend.

Binnenkort stopt Dennis met zijn baan bij een staalconstructiebedrijf om zich volledig te focussen op het werk als kettingzaagartiest en boomverzorger.

Uit de krant