Willem Duurland verzorgt de muziek op de feestavond.
Willem Duurland verzorgt de muziek op de feestavond. Foto: De Sliertjes

Reünie oud-raadsleden De Sliertjes

Cultureel

EEMNES - Het is bijna weer zover: de sleutel van 'Fidelsliert', de carnavalsnaam van Eemnes, wordt zaterdag 11 februari om 11.11 uur door burgemeester Roland van Benthem overhandigd aan Carnavalsvereniging De Sliertjes.

De huidige vijfde generatie raadsleden van de carnavalsvereniging wil op de elfde februari ook een bijeenkomst organiseren voor alle oud-raadsleden en de oud-raads-dames om samen de officiële stadssleutel in ontvangst te nemen burgemeester.

Recordpoging
"Er zal de 11e van de 2e om 11 over 11 een recordpoging gedaan worden om de langste polonaise van oud-raadsleden te formeren en zo op het evenemententerrein een enorme sliertenketting te creëren waar het Guinessbook een puntje aan kan zuigen", aldus Bertus de Laatste van De Sliertjes.

"De hoeveelheid oud-raadsleden en hun gevolg is en blijft groeien en is inmiddels de magische grens van 111 ruimschoots gepasseerd. Daardoor is het bijna niet meer mogelijk om ieder een persoonlijke uitnodiging te sturen, vandaar deze oproep."

Feest
's Avonds is er vanaf 20.11 uur een feest in het souterrain van het Oude Raadhuis. "Boeren, burgers en buitenlui zijn vanzelfsprekend ook welkom om deel te nemen in de feestvreugde."

De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door nestor en erelid van De Sliertjes: Willem Duurland. Willem is sliertengeneraties lang verantwoordelijk geweest voor de carnavalscultuur in Fidelsliert.

Uit de krant