Ramona Beemsterboer stapte van de PvdA over naar Nieuwe Wegen en staat nu 3e op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Ramona Beemsterboer stapte van de PvdA over naar Nieuwe Wegen en staat nu 3e op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Foto: Kossje de Beer

Blaricumse 3e op kieslijst Nieuwe Wegen

Politiek

BLARICUM - Ramona Beemsterboer staat op plek 3 op de kandidatenlijst van Nieuwe Wegen, de partij die is opgericht door Jacques Monasch na zijn vertrek uit de PvdA. 

Zelf werkzaam in de zorg merkt Beemsterboer direct de gevolgen van het in haar ogen falende beleid. "Politici en hoge ambtenaren in Den Haag bedenken maatregelen achter de tekentafel waarvan ze geen idee hebben hoe die in de praktijk uitwerken. Wij van de werkvloer zijn dat helemaal zat", stelt de kersverse politica strijdlustig.

Ervaring
Nee, heel veel politieke ervaring heeft Beemsterboer niet, maar je moet ergens beginnen, zegt ze kordaat. "De afgelopen vier jaar zijn we geregeerd door de grote politieke partijen die ons hebben beloofd dat alles beter zal worden. Wat hebben zij van die beloften waargemaakt?"

Als manager van een zorgteam ziet ze het falende beleid elke dag terug. Vooral het politieke besluit om veel zorg over te hevelen naar de gemeenten kan rekenen op haar kritiek.

Zuur genoeg
"De zorgbudgetten zijn niet geoormerkt", geeft Beemsterboer aan. "Dat betekent dat een gemeente van geld bestemd voor de zorg ook een rotonde mag aanleggen. Zuur genoeg zien we dat dit ook daadwerkelijk gebeurt."

Ook in haar eigen werk in een verpleeghuis ziet de teammanager Zorg de problemen toenemen. "Je wilt niet weten hoeveel er mis is gegaan voordat wij bewoners in huis krijgen. Eigenlijk is er bij de intake steeds vaker sprake van een zware crisissituatie. Vroeger was dat een uitzondering."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant