Het begin van het shantykoor is er, nu nog een naam en meer leden.
Het begin van het shantykoor is er, nu nog een naam en meer leden. Foto: Leo Janssen

Shantykoor Laren zoekt leden en naam

Cultureel

LAREN - Enkele weken geleden nam de 74-jarige Cees Bus het initiatief om een een Shantykoor op te richten in Laren. Hiervoor worden nog leden en een naam gezocht. Locatie voor de repetities wordt de brandweerkazerne.

"Mijn oproep heeft al de helft van het koor opgeleverd", aldus de actieve Bus. "Het voornemen komt eigenlijk voort uit de gezelligheidsvereniging van de vrijwillige brandweer 'De Speuit'."

Heldentenor
Henk Wikkerman, oud- brandweerman valt hem bij: " Het gaat natuurlijk puur om het plezier. Een echte heldentenor hoef je niet persé te zijn. Bij een gewoon koor moet je redelijk goed kunnen zingen, dat is bij shanty's niet zo belangrijk, je moet wel een beetje de wijs kunnen houden."

"Heerlijke meezingers en evergreens zingen we. We kunnen nog wel zo'n twaalf man gebruiken. Jong en oud is meer dan welkom. Dus als er gasten zijn die mee willen doen, kunnen zij zich bij mij melden", aldus Wikkerman.

Optredens
Hij is bereikbaar via henkwikkerman@hetnet.nl of telefonisch 06 29 53 74 68. "Het wordt een vrolijke boel met straks leuke optredens bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen."

Hovenier Leo Vos, een van de drie accordeonisten, vult aan: "We zijn ook nog op zoek naar een nieuwe naam. 'De Speuit' ligt natuurlijk voor de hand, misschien ook 'Laren aan zee', maar we willen vanuit het dorp toch meerdere suggesties hebben. De winnaar krijgt een leuke prijs."

Uit de krant