Met het ontkurken van de champagnefles is de bouw van het project Gooiers Enk officieel van start gegaan.
Met het ontkurken van de champagnefles is de bouw van het project Gooiers Enk officieel van start gegaan. Foto: Reinbouw BV

Proosten op nieuw woongeluk in Blaricummermeent

Buurt / wijk

BLARICUM - Het champagneglas ging donderdagmiddag de lucht in. Wethouder Anne Marie Kennis en Bas Reinders van Reinbouw proostten met de toekomstige bewoners op het woongeluk van project Gooiers Enk.

De eerste handeling van de twaalf woningen van Gooiers Enk aan de Blaricummerdreef in de Blaricummermeent werd donderdag gevierd. De bouw is nu officieel gestart.

Koopovereenkomst
Reinders, algemeen directeur van Reinbouw, roemde het snelle proces. "In april 2016 werd de koopovereenkomst met de gemeente getekend, na een korte ontwikkelperiode van drie maanden, konden we in juli starten met de verkoop," zo vertelde hij.

Voortvarend
Hij vervolgt: "De voortvarende wijze waarmee de gemeente Blaricum en het projectbureau de ontwikkeling van deze twaalf woningen mogelijk maakte heeft onder meer geleid tot dit verkoopsucces. Vandaag, nog geen tien maanden na het ondertekenen van de koopovereenkomst, vieren we gezamenlijk de start van de bouw."

Ontworpen
Aan de Blaricummerdreef realiseert Reinbouw vier rijwoningen en acht twee-onder-een-kap woningen. Het project is ontworpen door Margret Drok van Sacon architecten uit Zwolle. De verkoop van de woningen was in handen van Meijberg Makelaars uit Hilversum. Alle woningen waren binnen een maand na start verkoop verkocht.

Uit de krant