Foto: YouTube Noud Bijvoet
Foto: YouTube Noud Bijvoet

D66-vragen over onderzoek verkeersveiligheid La Place

Buurt / wijk

LAREN - Dat de gemeenteraad nog steeds in het duister tast over de stand van zaken van het onderzoek naar de verkeersveiligheid van het kruispunt bij La Place irriteert D66 Laren. Daarom is de fractie opnieuw in de pen geklommen en heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

De democraten stellen dat de raad al sinds augustus geen verdere informatie heeft gehad over het project. In de raad van januari is gesteld dat vragen over de voortgang schriftelijk gesteld moeten worden. Dat advies heeft D66 ter harte genomen. Nu willen de democraten weten wat de stand van zaken is, wat er te melden valt over de oplossingsrichtingen en hoe de verdere planning er uitziet. 

30.000 auto's
Al tijden maakt de fractie zich zorgen over de oversteek bij La Place/N525. De oversteek wordt als gevaarlijk ervaren. Dagelijks rijden hier 30.000 auto's. Op deze plek steken ook veel fietsers en voetgangers, waaronder leerlingen van Laar en Berg, over.

Snelheidsmetingen
In de tussentijd heeft de provincie (wegbeheerder) snelheidsmetingen gehouden en heeft Royal Haskoning in augustus 2016 in opdracht van Noord-Holland een plan van aanpak opgeleverd voor het onderzoek naar de onveilige situatie met voorstellen van verbeteringsmogelijkheden. Begin januari is een workshop geweest waarin alle betrokkenen konden vernemen wat de resultaten van het onderzoek (uit te werken varianten) zijn.

Uit de krant