Afbeelding

Eemnes koerst verder op zelfstandig voortbestaan

Politiek

EEMNES - De provincie Noord-Holland maakte vorige week bekend dat Blaricum en Laren, waar Eemnes nu in de BEL Combinatie mee samenwerkt, moeten gaan fuseren met een andere gemeente. Welke ligt nog niet helemaal vast, hoewel Huizen al vaak is genoemd.

Doel is dat er maximaal drie grote gemeenten komen in het Gooi. De gemeente Eemnes ligt in een andere provincie en wordt vrijgelaten in haar keuze. De gemeente is wel uitgenodigd om mee te praten en eventueel om ook te fuseren. Hoe kijken de lokale partijen hier tegenaan?

Zelfstandig
Eigenlijk zijn alle partijen het er wel met elkaar over eens. Eemnessers hebben aangegeven dat zij zelfstandig willen blijven en dus willen de lokale politieke partijen dat ook.

De PvdA BEL kijkt, net als de VVD, wel een heel klein beetje verder: "Misschien dat enige opschaling nodig wordt, maar dan wel in BEL-verband en met serieuze invloed van de dorpen op lokale thema's."

Gedoemd
Als boodschap aan de provincie Noord-Holland wil de PvdA het volgende meegeven: "Stop de arhi-procedure en ondersteun de samenwerkingsbewegingen die al gaande zijn. Dwing geen fusies op waar geen draagvlak voor is. Dat is gedoemd te mislukken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant