Spelen op het carnaval in Keulen in de grote optocht was de kers op de taart.
Spelen op het carnaval in Keulen in de grote optocht was de kers op de taart. Foto: MCC

Druk carnaval voor MCC

Cultureel

LAREN - Drum- & Showband MCC heeft een druk carnaval achter de rug, met als kers op de taart het meelopen in de carnavalsoptocht in Keulen die door ruim 1 miljoen mensen wordt bezocht.

Vrijdag werd afgetrapt door de jeugdleden van Drum- & Showband MCC die samen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes in een feestelijk versierd Muziekcentrum Schering & Inslag feest vierden.

Naarden
Zaterdag ging het feest verder in Naarden, de carnavalsoptocht denderde weer door de stad en de A-band van MCC was van de partij. Kleurrijk uitgedost speelden de leden de carnavalsnummers. Het thema van de optocht was "Daar zit muziek in", en dat was goed te horen.

Op zondag was de A-band van MCC voor de 10e keer aanwezig geweest bij het carnaval in Gennep van Carnavalsvereniging Bombakkes. Samen met de familie Noij vormen de leden de Noij's Band en nemen ze deel aan de carnavalsoptocht. 

Keulen
MCC heeft het weekend maandag afgesloten met een daverend optreden bij de carnavalsoptocht in Keulen. Het Karnavalsgesellschaft Sr. Tollität Luftflotte was hun gastheer en de band mocht als eerste van het hele gezelschap in de bonte stoet lopen.

Deze carnavalsoptocht is een gigantische organisatie en heeft een zeer strak schema. De 7,5 kilometer lange tocht slingert door het centrum van Keulen en is een zwaar optreden voor de muzikanten.

Non-stop
Er wordt non-stop gelopen en gespeeld. De leden hebben deze dag vier uur lang langs enthousiast publiek gelopen. Bij iedere tribune werd de band begroet met een enthousiast 'Hellau' en ze mochten diverse keren rekenen op applaus zodra er een beetje show werd gegeven.

"MCC is heel trots op de jonge leden die mee hebben gelopen. Zina en Stefan zijn net over van Jong MCC naar de A-band en dit was hun eerste grote optreden. Maar ook de al wat oudere jeugd heeft het er heel goed vanaf gebracht. We zijn een hele mooie ervaring rijker."

Uit de krant