Afbeelding

Zorgcentrum in regio na verkoop ziekenhuis Blaricum

Zorg

BLARICUM - Tergooi wil een zorgcentrum inrichten in de regio van Blaricum na de verkoop van het ziekenhuis in 2021. Dat schrijft zij in een brief aan de gemeenteraden in de regio, waarin de directie van het ziekenhuis aanbiedt de plannen voor de toekomst toe te komen lichten.

De verkoop van het ziekenhuis in Blaricum kwam naar buiten in de informatiekrant van het ziekenhuis, zonder dat dit van tevoren was besproken met belanghebbenden.

Uitwerken
Het ziekenhuis meldt in de brief dat zij de precieze invulling van de regiozorgcentra in Blaricum en Weesp de komende maanden gaat uitwerken.

"De profielen van de locaties zullen wij naar verwachting in de komende zomer aan alle betrokkenen in de regio kunnen presenteren. Dan ook zullen wij de (vertegenwoordigers van) inwoners in de regio raadplegen. Tot 2021 blijft locatie Blaricum in gebruik", aldus de brief.

Geschikte locatie
"In de tussentijd wordt het gebouw wel te koop gezet en gaan we op zoek naar een geschikte en goed bereikbare locatie voor het regiozorgcentrum dat we vanaf 2021 in de regio Blaricum willen inrichten."

De locatie van het zorgcentrum hoeft niet per se in Blaricum te liggen, dat kan ook in de gemeenten eromheen, laat het ziekenhuis desgevraagd weten.

Uit de krant