Lotte van Kampen van De Brink dient het eten van koks Kirsty Meijerink en Linda Kok op.
Lotte van Kampen van De Brink dient het eten van koks Kirsty Meijerink en Linda Kok op. Foto's: Bob Awick
foto's

De Brink tweede bij provinciale kookwedstrijd

Algemeen

LAREN - Koks Kirsty Meijerink en Linda Kok van De Brink zijn vandaag tweede geworden in de provinciale kookwedstrijd die op hun school in Laren werd gehouden. Gastvrouw Lotte van Kampen werd derde.

Vierdejaars Kirsty en Linda stonden vanmorgen al vroeg in de keuken. "We begonnen een beetje stroef, maar toen we bezig waren, ging het wel lekker", vertelt Kirsty.

Jury
Gastvrouw Lotte is pas derdejaars, maar had er veel vertrouwen in. "Het is moeilijk in te schatten waar de jury precies allemaal op let. Als er iets misgaat, dan is het jammer, maar volgende keer beter."

Na een spannende dag waarin keihard gewerkt is, volgde aan het eind van de middag de prijsuitreiking door Paul Fagel, voorzitter van de jury, die verder bestond uit Julius Jaspers en Jaimie van Heije.

Complimenten
Hij was vol complimenten en respect voor de leerlingen, want een kookwedstrijd is hard werken. Het jureren was ook best spannend, maar de juryleden waren het snel eens.

Uiteindelijk werd het team van Hubertus & Berkhoff uit Amsterdam 1e, College De Brink uit Laren 2e en SG Newton uit Hoorn werd 3e.

Gastvrouwen en -heer
De gastvrouwen en -heer werden beoordeeld door Kim Poortman en Hugo te Pas. Gaby van der Wordt van Hubertus & Berkhoff werd 1e, Daphne Habraken van Compaen VMBO 2e en Lotte van Kampen van College De Brink dus derde.

Raymond Kok, directeur van College De Brink, is erg trots op de leerlingen: "Een prachtige prestatie, met dit soort vakwedstrijden wordt excellentie beloond."

Koks druk in de keuken met de voorbereidingen.

De jury kijkt toe hoe de borden opgemaakt worden.

Kirsty van de Brink legt de laatste hand aan het gerecht.

Teamgenoot Linda druk bezig met de garnering.

Gastvrouw Lotte neemt het eten mee naar het restaurant om het daar uit te serveren.

Uit de krant