Afbeelding
Foto: Stichting Klassiek Laren

Weer Mathäus Passion voor kinderen

Cultureel

LAREN - Na de succesvolle kinder-Matthäus in 2014 organiseert Stichting Klassiek Laren dit jaar weer een Matthäus Passion speciaal voor kinderen.

'Schone Handen' heet de muzikale kinderversie van de beroemde Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach.

Noleta
In Schone Handen wordt het verhaal verteld van de achtjarige dochter van stadhouder Pontius Pilatus, Noleta. Een selectie aan muzikale hoogtepunten uit de Matthäus Passion wordt gecombineerd met een spannend, meeslepend verhaal. Het aloude passieverhaal is vandaag de dag nog steeds zeer actueel. Discriminatie, vooroordelen, haat, het aanwijzen van een zondebok, onrecht en verraad zijn onderwerpen die ook voor kinderen dagelijkse kost zijn.

Marieke en Ton Koopman
Auteur/actrice Marieke Koopman speelt de voorstelling samen met haar vader, de wereldvermaarde dirigent Ton Koopman m.m.v. The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en nationale en internationale solisten. De voorstelling duurt ongeveer 55 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Palmzondag
De voorstelling is te zien op Palmzondag 9 april om 12.30 uur in de Sint Jansbasiliek van Laren. Voor leerlingen van groep 1 tot en met 6 van de basisscholen uit Blaricum, Eemnes en Laren is de toegang gratis, net als voor hun begeleiders.  

Stichting Laren Klassiek
Een van de belangrijke doelstellingen van de Stichting Laren Klassiek is om jonge kinderen te enthousiasmeren voor klassieke muziek. De stichting heeft eerder in 2014 met veel succes een kinder-Matthäus voor de basisscholen in de BEL-dorpen georganiseerd en vorig jaar ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan de gratis muziektheatervoorstelling 'Caecilia'.

Aanmelden
Aanmelden voor de kinder-Matthäus kan met een e-mail naar info@larenklassiek.nl, met daarin uw naam (als begeleider), het aantal kinderen, uw e-mailadres, de school en in welke groep uw kind(eren) zitten. Aanmelden kan nog tot woensdag 22 maart.

Uit de krant