[foto's]Boomfeestdag De Ploeg met bijen | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De leerlingen mochten samen met wethouder Tijmen Smit bomen planten.
De leerlingen mochten samen met wethouder Tijmen Smit bomen planten. (Foto: OBS De Ploeg)
foto's

Boomfeestdag De Ploeg met bijen

LAREN - Leerlingen van groep 6 van meester Marc Lenten van OBS De Ploeg hadden gisteren de eer om samen met wethouder Tijmen Smit vier amberbomen te planten op de Veerweg tijdens Nationale Boomfeestdag.

Het doel van deze dag is om de kinderen functies en waarden van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel van het planten van een eigen boom.

Bijen
De gemeente Laren en de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt (VBBN) Laren Blaricum hebben vorig jaar besloten tijdens de boomfeestdag deze jaarlijkse traditie samen te organiseren en daarom stond deze Nationale Boomfeestdag ook in het teken van bijen.

Wethouder Tijmen Smit opende de boomfeestdag door brieven van de kinderen in een tijdscapsule te plaatsen. VBBN Laren Blaricum heeft een brief van de voorzitter, een fact-sheet en een actueel artikel over de Vitale Bijen erin geplaatst om imkeren in Nederland een beetje te helpen.

Zandscheppen
De heer Makkinga van Drielandenbomen toonde de kinderen vervolgens diverse foto's van de amberboom die werd geplant. "Daarna gingen de kinderen aan de slag. De boom rechtop houden en zandscheppen geblazen. Vele handen maken licht werk en de klus is dan ook zo geklaard", aldus de activiteitenploeg van De Ploeg.

Naast de amberbomen wordt er binnenkort ook een lindeboom in deze straat geplant. Johan Calis, voorzitter van VBBN Laren Blaricum, legde de kinderen het belang uit van de (linde)boom voor de bijen en het belang van de bijen voor de bomen.

Proeven
"En hoe kun je dat beter uitleggen dan echte lindehoning uit Laren te proeven! Met soepstengels dippend in echte Larense lindehoning werd er in een prachtig zonnetje een mooie herinnering bijgeschreven. En iedereen die ooit een boom heeft geplant, denkt daar lopend langs die boom altijd weer aan terug."

Bij de boom werd een tijdcapsule ingegraven.

Vragen over bijen en honing proeven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>