De schets van hoe een mogelijke overkapping van de A27 er volgens PvdA Bel uit kan zien.
De schets van hoe een mogelijke overkapping van de A27 er volgens PvdA Bel uit kan zien. Foto: PvdA BEL

PvdA-idee voor overkapping A27

Buurt / wijk

EEMNES/LAREN - PvdA BEL lanceerde vorige week het plan om de A27 te overkappen als alternatief voor het inpassen van de HOV-halte voor de snelle bus. Was dit idee een losse flodder om in het nieuws te komen of is het een reële mogelijkheid?

Wethouder Sven Lankreijer van Verkeer van dezelfde partij wil wel met Rijkswaterstaat gaan praten. "We hebben natuurlijk nog geen idee van de kosten, maar als het Rijk de A27 wil verbreden, is het in de toekomst wel een oplossing. Dan is Eemnes eindelijk weer met Eemnes verbonden."

Problemen
De PvdA BEL stelt het volgende: "In Eemnes zijn er problemen met het inpassen van de HOV-halte langs de A27. Voor de westzijde worden alternatieven onderzocht, maar vooralsnog is niet duidelijk of die realistisch zijn."

"Feit is dat deze alternatieven duurder dan het originele plan zullen uitvallen. Verder blijft een HOV-halte ter weerszijden van de A27 diverse bezwaren oproepen. Passagiers zullen na de retourrit over de A27 naar de andere kant moeten om weer bij hun opstaphalte terug te komen."

Niet handig
"Dat betekent dus over het viaduct lopen en het talud op en weer af. Dat is niet handig, noch comfortabel en bevordert het gebruik van de bus niet. Parkeerplaats en fietsenstalling zullen dubbel moeten worden aangelegd en ten slotte zal het nodige groen verloren gaan."

Daarnaast ziet de partij ook dat Rijkswaterstaat druk is met de verbreding van de A1 tussen knooppunt Eemnes en Amersfoort en de A27 tussen dat knooppunt en Utrecht.

Verbreding A27
"Als de doorstroming daar beter is zullen de dagelijkse files op de A27 tussen Eemnes en Huizen toenemen en daardoor ook het sluipverkeer door de BEL-dorpen. De volgende stap zal de verbreding van de A27 ten noorden van het knooppunt zijn. Rijkswaterstaat is daarvoor al plannen aan het maken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant