De opruimers komen de meest opmerkelijke dingen tegen tijdens de schoonmaakactie.
De opruimers komen de meest opmerkelijke dingen tegen tijdens de schoonmaakactie. Foto: Bob Awick
Foto's

Eemnes weer stuk schoner

Natuur en Milieu

EEMNES - Eemnes is vandaag weer een stukje schoner geworden. In het kader van de Landelijke Opschoondag was er ook weer de schoonmaakactie van Eemnes Schoon.

Dit jaar deden ruim 80 mensen mee aan de actie. Daarmee is het record verbroken. De deelnemers verzamelden vanmorgen bij De Hilt, op de groepen na die bij de Heidehoek en het Eiland van Eemnes gingen schoonmaken.

Burgemeester
Ook burgemeester Roland van Benthem hielp een handje mee, samen met wethouder Sven Lankreijer. Daarnaast zorgde de gemeente voor materiaal en een lunch.

"Hoewel de hele actie a-politiek is, wil ik ook nog wel melden dat een groep vanuit het CDA onder aanvoering van Erik Ruizendaal, het noordelijke landelijk gebied heeft opgeschoond", meldt Jaap Groenelveld van de Werkgroep Eemnes Schoon.

Vanaf het begin
"Onder de deelnemers zijn er ook verscheidene mensen die al vanaf het begin meedoen of zelfs al veel langer zelf opruimen, zoals bij voorbeeld Jan en Ditty Perier en Mieke Jungerling in hun buurten."

"Daarnaast trekken Jan Manten en Henk Bokkers regelmatig de polder in om de bermen van rommel te ontdoen. Er doen ook een paar gezinnen met kinderen mee en kleinkinderen helpen hun grootouders. Jong geleerd oud gedaan."

De groep van Eiland van Eemnes lunchte in hun eigen buurt. (foto: Paul Sprey)

Dit leverde een ochtendje schoonmaken op het Eiland van Eemnes op. (foto: Paul Sprey)

Uit de krant