Touwtje organiseerde ter gelegenheid van het jubileum een beachtouwtrektoernooi op de handbalvelden in Blaricum.
Touwtje organiseerde ter gelegenheid van het jubileum een beachtouwtrektoernooi op de handbalvelden in Blaricum. Foto: Bob Awick

Gezellig beachtouwtrektournooi Touwtje

Sport

LAREN/BLARICUM - Touwtrekvereniging Touwtje uit Laren heeft gisteren een wel heel bijzondere wedstrijd georganiseerd: een beachtouwtrektoernooi ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de club.

Plek van handeling was ook al net zo bijzonder, namelijk niet een 'beach' maar de handbalvelden van Handbalvereniging SDS'99 waar voor de gelegenheid mee werd samengewerkt.

Kennismaken
De jubilerende vereniging wilde op deze manier mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de touwtreksport. Iedereen kon dus mee doen met een team van zes personen en er was een dames- en herenklasse.

In totaal deden er zes damesteams mee en tien herenteams. Bij de dames won 'Struunhoeve', een team uit de kop van Noord-Holland. Bij de heren wonnen 'De Stippen'.

Gezellige middag
"We hebben geboft met het mooie weer. Het was een succes en we hebben een gezellig middag gehad.", laat Gerard Roodhart van Touwtje weten. De club gaat het toernooi nog evalueren. "Wie weet dat we het in de toekomst nog een keer doen."

Uit de krant