De boeren zijn bang dat ze straks niet meer over de Laarderweg mogen rijden.
De boeren zijn bang dat ze straks niet meer over de Laarderweg mogen rijden. Foto: Bob Awick

Boerenprotest om aanpassing Laarderweg

Natuur en Milieu

EEMNES - Boeren hebben vandaag in Eemnes een protest gehouden tegen de voorgenomen aanpassing van de Laarderweg. Zij reden langzaam door het polderstadje met een hele stoet tractoren.

De boeren vrezen dat zij straks niet meer over de Laarderweg mogen rijden met hun voertuigen en dan helemaal om moeten rijden over de Noodersingel.

Gesprek wethouder
Vanmiddag hadden zij hier ook nog een gesprek over met verantwoordelijke wethouder Sven Lankreijer. Die legde hen uit dat het nog niet vast staat dat landbouwvoertuigen niet meer over de Laarderweg mogen rijden.

"Er zijn inmiddels vijf herinrichtingsvoorstellen gemaakt voor de Laarderweg. Het college heeft zijn voorkeur uitgesproken voor variant 4. De varianten worden maandag 8 mei in de sessie van de raad besproken. Hier kunnen belanghebbenden ook nog inspreken", aldus de gemeente.

Mogelijkheid
Bij variant 4 wordt gesproken over de mogelijkheid dat landbouwvoertuigen wellicht een andere route moeten kiezen, omdat de weg als 30km wordt ingericht. Zeker is dat nog niet.

"Mocht gekozen worden door de raad voor variant 4, dan moet deze eerst uitgewerkt worden. Dan wordt pas duidelijk of er nog landbouwvoertuigen over mogen rijden."

Uit de krant