Afbeelding
Foto: Google Streetview

Heel de straat dringt aan op parkeervergunning

Buurt / wijk

LAREN - De bewoners van Bij den Toren zijn de parkeeroverlast in hun straat helemaal zat. Zij willen vergunningparkeren invoeren in hun buurt en hebben om hun eis kracht bij te zetten dertien handtekeningen ingediend.

"Dat zijn alle adressen aan deze straat", zegt bewoner Marcel Siers namens hen. De bewoners kunnen zelf hun auto niet meer kwijt in de straat, omdat het personeel van de plaatselijke middenstand hier de wagen parkeert. "Ik ken ze allemaal", vervolgt Siers. "En ik heb ze ook al verschillende keren gevraagd om de auto op het parkeerterrein achter Singer te zetten waar meer ruimte is. Helaas, ze vertikken dat omdat het iets verder lopen is."

Winkelend publiek
Ook heeft de buurt parkeeroverlast van het winkelend publiek en bezoek van omliggende straten. De blauwe zone houdt halverwege de straat op, maar in een uitbreiding daarvan gelooft Siers niet. "We houden dan de overlast van alle mensen die hier komen winkelen", meent hij. Alleen het invoeren van parkeren met vergunning kan de oplossing brengen.

Primeur
De buurt zou dan de primeur krijgen in Laren. Wethouder Verkeer Ton Stam geeft in een reactie aan dat Laren geen parkeervergunningensysteem kent en dat de invoering daarvan niet eenvoudig 'even' te doen is. Invoering zou ook over een groter gebied om het centrum heen moeten om een uitwijkeffect te voorkomen.

Wel is de gemeente bezig met het opstellen van een Verkeer en Vervoerplan (GVVP) voor Laren. "In dit plan zal ook voor de wensen van bewoners aandacht zijn", zegt wethouder Stam desgevraagd. "Ik heb hen al een brief geschreven waarin zij zijn uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Zij kunnen het probleem dan toelichten, terwijl wij uitleg over onze positie kunnen geven."

 

Uit de krant