Misschien worden in de toekomst hier huizen gebouwd.
Misschien worden in de toekomst hier huizen gebouwd. Foto: Bob Awick

Verdwijnt tennis van 't Laer?

Sport

LAREN - Tennisvereniging 't Laer kampt met teruglopende ledenaantallen. Reden voor het bestuur om de gesprekken aan te gaan met LLTC over een mogelijke fusie.

"Wij zijn in drie jaar tijd 25 procent van onze leden kwijtgeraakt", geeft voorzitter van 't Laer, Martijn Kroode, als belangrijke reden voor de fusiegesprekken.

Investeringen
"Hoewel we geen schulden hebben, is er ook geen geld om de nodige investeringen te doen. Zo zijn onze banen aan renovatie toe en moet er iets aan de lichtsituatie gebeuren."

De eerste verkennende gesprekken met de andere Larense tennisvereniging waren in november vorig jaar en zijn in goede harmonie verlopen, aldus de voorzitter.

Concurrenten
"Zowel wij als de bestuursleden van LLTC vinden het niet wenselijk dat de verenigingen in het dorp elkaars concurrenten worden."

Als de fusie doorgaat, verdwijnt tennispark 't Laer, wat de gemeente Laren de mogelijkheid biedt om hier woningen te bouwen. De opbrengst is voor een nieuw clubhuis en de aanleg van drie nieuwe banen op de locatie van LLTC.

Geld
Wethouder Ton Stam staat er overigens "niet onwelwillend tegenover" om, als er daarna geld overblijft, dit te besteden aan sportclubs in Laren.

"Ik zou het niet merkwaardig vinden om dan ook iets voor SV Laren '99 te doen." Eerst besluiten de ledenvergaderingen van de clubs en de raad over het voorstel.

Uit de krant