Secretaris Jan van Midden in een doel dat SV Laren '99 onlangs voor de senioren heeft aangeschaft.
Secretaris Jan van Midden in een doel dat SV Laren '99 onlangs voor de senioren heeft aangeschaft. Foto: Koosje de Beer

'We eten zelf ook mee voor nieuwe doeltjes'

Sport

LAREN - Rotary Laren organiseert dit jaar voor de twaalfde keer het Dorpsdiner. Ruim 650 gasten zullen op zondag 18 juni in hartje Laren dineren voor zes lokale doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar nieuwe pupillendoeltjes voor de voetbaljeugd tot tien jaar van SV Laren '99.

"De KNVB heeft een nieuwe spelvorm geïntroduceerd voor de jonge voetballertjes en daarvoor zijn andere, kleinere doeltjes nodig", legt Jan van Midden, secretaris van de Larense voetbalvereniging uit.

Nieuwe spelvorm
Geen scheidsrechters meer en maar een klein aantal kinderen in het veld. De KNVB wil het voetbal voor de jeugd aantrekkelijker maken en komt daarom met een nieuwe spelvorm.

"In onze trainingen zorgden we al voor veel balcontact," meent Van Midden, "maar vanaf volgend seizoen speelt onze jeugd ook de wedstrijden volgens het nieuwe model."

Kleiner doel
Dat betekent dat er bij wedstrijden voor de jongste jeugd geen keepers meer in het veld zijn en dat de kids scoren in een kleiner doel, dat de club nog niet heeft. "We zijn erg blij dat het Dorpsdiner ons helpt om de acht nieuwe goals aan te schaffen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant