Teun Bouwer onder meer in gesprek met burgemeester Joan de Zwart (rode jurk).
Teun Bouwer onder meer in gesprek met burgemeester Joan de Zwart (rode jurk). Foto: Bob Awick

Collectioneur Teun Bouwer exposeert kunst in Eemnes

Algemeen

EEMNES - Exposeren bij de buren. Dat doet Teun Bouwer uit Blaricum met een greep uit zijn kunstcollectie in het BEL-kantoor in Eemnes.

De nieuwe BEL Art-expositie toont een selectie van zijn grote particuliere verzameling die hij in de afgelopen veertig jaar bijeen heeft gebracht. Mede door zijn grafische achtergrond heeft hij een passie voor kunst en dan met name schilderkunst. Ook de Gooise kunstenaar Bob ten Hoope is ruim vertegenwoordigd op de expositie.

De kunstverzamelaar kreeg de expositie cadeau van BEL Art, nadat hij er jarenlang een bestuursfunctie vervulde en lid was van de selectiecommissie voor de BEL Art-exposities. Wegens zijn vertrek bood het bestuur hem deze tentoonstelling aan.

Ruim acht jaar is de Blaricummer bij de BEL Art-kunststichting betrokken geweest. "We hebben in die jaren veel werk verzet. Vijfmaal per jaar een tentoonstelling waarbij telkens drie kunstenaars exposeerden", vertelt kunstverzamelaar Bouwer.
"Al vanaf mijn 18de heb ik grote belangstelling voor kunst. Mijn voorkeur gaat uit naar schilderijen, tekeningen en aquarellen." Na vijftig jaar verzamelen kan hij zich met recht een 'collectioneur' noemen. "Ik bezit nu 150 werken. Tevens adviseer ik mensen met de aankoop van hun werken en geef een enkele keer een lezing."

In Eemnes hangen nu ongeveer zestig kunstwerken. Het is een klassieke en moderne verzameling schilderijen uit de periode 1890 tot heden en voor een deel van kunstenaars uit het Gooi. "Bij elk werk heb ik een verklarende tekst gevoegd. Er zijn unieke exemplaren bij." Te zien tot en met 1 augustus. De openingstijden zijn tijdens werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur (vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur).

Uit de krant