De nieuwste tekening van de Sprey-vdBergvariant voor de halte bij Eemnes.
De nieuwste tekening van de Sprey-vdBergvariant voor de halte bij Eemnes. Foto: HOV 't Gooi

Eemnes ook stap verder met snelle bus

Buurt / wijk

EEMNES Het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), oftewel de snelle bus tussen Hilversum, Eemnes, Blaricum, Huizen en Amsterdam, lijkt nu bijna rond. Ook Eemnes is nu een stap verder.

Er komt namelijk steeds meer duidelijkheid over de haltes. Dat maakte wethouder Niels Rood bekend. Er zou gekozen worden voor de Sprey-vdBergvariant.

Gesteggeld
Lange tijd werd er gesteggeld over de diverse mogelijkheden voor een halte aan de kant van het Eiland van Eemnes. De allereerste variant van de provincie viel niet goed bij de bewoners van deze wijk.

Die trokken aan de bel en vonden bij de fractie VdBerg in de gemeenteraad een gewillig oor. Paul Sprey en Willem van den Berg ontwikkelden al in 2015 samen met de bewoners de zogeheten Sprey-vd Bergvariant.

Breed gedragen
De toenmalige wethouder Zoetman wimpelde die af, maar toen later na diens aftreden Rood zijn werk overnam, werd de breed gedragen variant bij inwoners en raad bij het project HOV in 't Gooi aangedragen als mogelijke oplossing.

Nu na bijna twee jaar en diverse aanpassingen verder verwacht de wethouder dat de Sprey-vdBergvariant uiteindelijk als oplossing wordt gekozen.

Parkeerplaatsen
Paul Sprey is niet onverholen enthousiast over het nieuws: "Ik zie nu op de tekening dat de parkeerplaatsen gekoppeld worden aan de parkeerplaatsen van het tuincentrum. Ik weet niet of ik daar zo blij van wordt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant