Schaatsers van de GHV op de Ankeveense Plassen.
Schaatsers van de GHV op de Ankeveense Plassen.

50 jaar Gooise Hardrijders Vereniging

Sport

BEL "Schaatsen kun je al leren vanaf je zesde en je kunt er wel tot aan je tachtigste plezier aan beleven om je techniek te verfijnen. Schaatsen is een heel technische sport, waarbij je ook individueel, onder begeleiding van een trainer, aan je stijl kunt werken om deze steeds verder te polijsten", vertelt Ton Raassen van de Gooise Hardrijders Vereniging (GHV).

Niet zo raar dus dat het ledenbestand van de jubilerende schaatsclub zeer gevarieerd is. Vanaf zes laar leert de jongste lichting al om recht op hun schaatsen te staan en als ze dat eenmaal goed onder de knie hebben kan er aan de bochten gewerkt worden.

Pootje-over
Raassen: "De wat oudere jeugd (tot 12 jaar) kan al pootje-over in de bocht." Er wordt binnen de vereniging veel aandacht gegeven aan het goed aanleveren van techniek, en sommige junioren zijn zo goed dat ze geselecteerd worden om mee te strijden op regionaal of landelijk niveau.

"Ze doen dan mee aan gewestelijke of landelijke wedstrijden of worden geselecteerd voor Jong Oranje. Sommigen rijden op het Nederlands kampioenschap of wereldbekerwedstrijden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant