Afbeelding

Overtuigende start SV Laren'99

Algemeen

LAREN - SV Laren'99 heeft een flitsende start gemaakt. De eerste competitiewedstrijd is van Geuzen Middenmeer met 6-0 gewonnen. Beetje geflatteerd, dat wel.

Want het eerste team van de Larense voetbalclub speelt tegenwoordig zaterdagvoetbal. Voor het eerst en dat betekent dat de voormalig zondag derde klasser in de laagste regionen van het zaterdagvoetbal opereert.

Vanaf de eerste minuut was Laren de bovenliggende partij en kregen de spelers voor de rust ruim tien opgelegde kansen om de score te openen. Geuzen Middenmeer moest het wat van gevaarlijke counters hebben en ook dat had zomaar tot een achterstand kunnen leiden.
Het duurde tot de 34ste minuut alvorens en combinatie tussen de gebroeders Bart en Jeroen Kaarsgaren afgerond werd door laatstgenoemde. Hij was gedurende de wedstrijd trouwens de meest trefzekere schutter (hattrick) en sloot af met en publiekswissel.
In die tweede helft kwam Geuzen Middenmeer er helemaal niet meer aan te pas, Laren verhoogde het tempo en liep de score op naar 6-0. Naast de drie treffers van Jeroen Kaarsgaren waren Thomas Roest en Wessel Roest (tweemaal) ) succesvol.
Trainer Fred Roest was na afloop redelijk tevreden maar benadrukte dat het krachtsverschil te groot was en dat Laren voor rust de zaak te gemakkelijk oppakte. Vond de werklust vooral na rust optimaal en zag toen zijn ploeg voetballen zoals hij dat graag wil.
Het was ook goed om te zien dat de investeringen in de jeugd resultaat begint te geven, zo maakten jongeren Gijs Vermijs en Rutger Nordemann een verdienstelijk debuut en verhoogt hun komst de concurrentie in de selectie. Tevens keerde Marcus Morssink terug in de selectie en was gelijk weer het rustpunt in de defensie.

Aankomende zaterdag maakt Laren zijn opwachting in Amsterdam tegen Fortius.