Afbeelding
Foto: Pixabay

Forse daling ozb in Blaricum

Politiek

Blaricum - Het ozb-tarief voor woningen in Blaricum gaat met 10 procent omlaag. Het gebruikerstarief voor niet-woningen (bedrijven) wordt verlaagd met 7 procent.

Doordat inwoners GAD-gelden in 2018 terugkrijgen en de tarieven voor riool en afvalstoffen niet worden verhoogd (zelfs niet met inflatie) ontstaat er een positief resultaat voor de lokale lastendruk voor de inwoners van Blaricum.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van Blaricum bij de presentatie van de 'meer dan sluitende meerjarenbegroting'. "De cijfers voor de komende jaren laten een positief beeld zien", aldus wethouder Anne-Marie Kennis. "Het financiële beleid van de afgelopen jaren betaalt zich uit. Dankzij een ruim positief begrotingssaldo voor de jaren 2018 tot en met 2021 is er ruimte om te investeren."

Zo wil de gemeente de lokale lastendruk voor inwoners van Blaricum verlagen, sociale en maatschappelijke zaken bevorderen, wegen en het aanzicht van de openbare ruimte verbeteren en ruimte geven aan toekomstige grote projecten, zoals een andere verbinding van het Oude Dorp naar de Bijvanck/Blaricummermeent en de invoering van de omgevingswet.

"Na de verkiezingen kan een nieuw college de komende jaren met een gezond financieel plaatje aan de slag", meldt de wethouder. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat de gemeente met deze begroting verder weet te bouwen aan de toekomst van ons mooie dorp. Met optimale aandacht voor de kwaliteit van al onze drie dorpsdelen: het Oude Dorp, de Bijvanck én de Blaricummermeent."

Uit de krant