Een bergingsbedrijf en de politie haalden de spullen van mevrouw uit de sloot.
Een bergingsbedrijf en de politie haalden de spullen van mevrouw uit de sloot. (Foto: AS Media)

Willem (17) redt 97-jarige vrouw uit water

EEMNES - Willem Walraven (17) uit Eemnes heeft maandagavond de 97-jarige mevrouw Blok uit Eemnes uit het water gered. De hoogbejaarde dame reed even na half zeven met haar scootmobiel in een sloot nabij de ijsbaan aan de Stadswijksingel.

De jonge Eemnesser liet zijn hond Storm uit toen hij plotseling twee lichten zag verdwijnen. "Ik dacht: dat klopt niet, en zette een sprintje in." Samen met een toegesnelde passant hielp hij de dame uit het ijskoude water. Willem gaf haar zijn jas en terwijl hij haar over haar rug warm wreef en tegen haar aan praatte, wachtte hij op de ambulance. "Die was er met een minuut of zeven", herinnert Willem zich. Ondertussen had de andere man thuis handdoeken gehaald om de vrouw te drogen en te warmen.

Mevrouw Blok was maandagavond gaan eten bij Marian Roskamp in De Bongerd. Op de terugweg ging het mis, terwijl ze de route maar al te goed kent. Alleen was ze nu voor het eerst met haar scootmobiel op pad in het donker. "Plotseling zag ik de streep niet meer. Ik dacht dat ik naar links was afgeweken, maar het was naar rechts."
De plas op de weg bleek dus een sloot. "Gelukkig zat ik niet vast onder mijn scootmobiel en kon ik naar de kant komen", aldus mevrouw Blok, die wel kopje onder was geweest en tot haar middel in het water stond.
De krasse dame raakte niet gewond. "Ik ben er goed vanaf gekomen", realiseert ze zich. "Wel had ik het erg benauwd, maar thuis heb ik puffers." Ambulancepersoneel hebben haar thuis gebracht, want mevrouw Blok wilde niet naar het ziekenhuis. "Toen zijn mijn dochter en schoondochter gekomen. Zij hebben me onder de douche gezet en verzorgd. En nu gaat het helemaal goed met me. Ik zit in mijn stoel en ben in mijn gewone doen."
Voor Willem was de hulpverlening logisch. "Ik was blij dat ik er op dat moment was. Ik deed wat ik dacht dat goed was." Van de politie ontving Willem complimenten over zijn aanpak.


14 reacties
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail