Minister Bruno Bruins bemoeit zich niet met sluiting Tergooi, locatie Blaricum

Minister Bruno Bruins.
Minister Bruno Bruins. (Foto: PR)

BLARICUM - Bruno Bruins, de huidige minister voor Medische Zorg en Sport, gaat zich niet bemoeien met de op handen zijnde sluiting van Tergooi Ziekenhuis Blaricum. Dat blijkt uit een brief die hij aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Hij laat de Kamerleden weten dat de 45-minutennorm 'gevoelige' afdelingen voor spoedeisende hulp (SEH's) en acute verloskunde daardoor niet verdwijnen. "Ik meng mij dan ook niet in de beslissingen van Tergooi over de reorganisatie van het zorgaanbod. Wel vind ik het van groot belang dat bij beslissingen die invloed hebben op de bereikbaarheid en beschikbaarheid van het zorgaanbod in een regio sprake is van een zorgvuldig gezamenlijk proces en een gezamenlijke dialoog. Daarbij zouden alle relevante regionale partijen, waaronder ook de inwoners uit de omgeving, betrokken moeten zijn. Tergooi heeft mij laten weten in zijn plannen ook de samenwerkingspartners zoals de huisartsen, gemeenteraadsleden, patiëntenraden en wijkbewoners mee te nemen."

Jammer voor de actiegroep 'Tergooi Blaricum moet open blijven', die eind september naar Den Haag toog om 10.000 handtekeningen aan te bieden met als boodschap dat de Blaricumse vestiging van het Tergooi open moet blijven. Het doel van de directie is dat Tergooi Blaricum en Hilversum worden samengevoegd tot een groot zorgcentrum in Hilversum."


1 reactie
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail