Afbeelding
Foto: Regio

Raad voor Cultuur op bezoek in Singer Laren

Algemeen

LAREN - Singer Laren en de Regio Gooi en Vechtstreek ontvingen afgelopen vrijdag een delegatie van de Raad voor Cultuur.

De Raad kwam op bezoek om zich te informeren over de manier waarop de samenwerking op het gebied van cultuur en erfgoed wordt vormgegeven in de regio.

De directies van Het Nederlands Vesting museum, Singer Laren, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de voorzitter van het regionaal bestuurlijk cultuuroverleg Tijmen Smit vertelden over de gezamenlijke ambities.
De door de Regio gepresenteerde visie - waarbij alle cultuurinstellingen samen werken aan een programma - sluit uitstekend aan bij het advies dat eerder die week door de raad van cultuur werd gepresenteerd aan het ministerie van OCW. Daarin ziet de Raad een belangrijke rol voor stedelijke regio's en regionale financiering.

De culturele partners in de Gooi en Vechtstreek zullen als deelregio van de metropoolregio Amsterdam de komende jaren sterk de verbinding zoeken om de sector en het publieksaanbod te versterken.

Uit de krant