V.l.n.r. Ton Stam en WBV Laren-bestuursleden Hugo Behnken en Gerard van Diemen.
V.l.n.r. Ton Stam en WBV Laren-bestuursleden Hugo Behnken en Gerard van Diemen. Foto: Gemeente Laren

Vertrouwen in toekomst

Algemeen

LAREN - Woningbouwvereniging Laren is sinds vrijdag, ruim honderd jaar na haar oprichting, gefuseerd samen met de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken in Hilversum.

Een bijzonder moment waar eerder bij stil werd gestaan tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘Ons Genoegen’. Wethouder Ton Stam hield een toespraak waarin hij over de woningbouwvereniging sprak als “een belangrijke partner op het gebied van sociale huisvesting. Laren beschikt over relatief weinig woningen in het sociale huursegment, en daar moeten we zuinig mee omgaan”, aldus Stam. “Dit is het moment waarop we officieel afscheid nemen van de woningbouwvereniging Laren. En tegelijkertijd vieren dat we met een gerust hart de zorg voor de huurders en de Larense volkshuisvesting aan een goede en betrouwbare partij als Het Gooi en Omstreken kunnen overlaten.”

De wethouder voegde daar aan toe dat woningbouwvereniging Gooi en Omstreken en de gemeente uitstekende afspraken gemaakt hebben over de toekomst van de sociale woningbouw in Laren: “Belangrijke afspraken als het in stand houden van het bestand aan huurwoningen, het waar mogelijk bouwen van nieuwe huurwoningen of het renoveren ervan, het verduurzamen van het woningbestand. Ik kijk uit naar een zeer vruchtbare samenwerking voor de komende honderd jaar en ik ga er van uit dat de belangen van de sociale huisvesting in Laren bij de woningbouwvereniging Gooi en Omstreken in goede handen zijn."

Uit de krant