Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Ambulancepost Blaricum blijft open

Algemeen

BLARICUM - De RAV Gooi en Vechtstreek laat weten dat de ambulancepost in Blaricum ook per 1 januari aanstaande operationeel blijft. Van een verhuizing naar Hilversum is geen sprake.

In 2018 wordt gestart met de bouw van een nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor op het terrein van Tergooi Hilversum. Het huidige pand moet namelijk wijken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. De ambulancepost in Blaricum bevindt zich op het terrein van Tergooi Blaricum en is niet in eigendom van de RAV. Het huurcontract dat de RAV heeft afgesloten met Tergooi voor de post loopt medio 2020 af. "Afhankelijk van de ontwikkelingen rond Tergooi Blaricum beraden wij ons over een nieuwbouwlocatie nabij de huidige locatie. Er is dus geen sprake van dat de ambulancepost hier verdwijnt", meldt een woordvoerder van de RAV Gooi en Vechtstreek.

Spreiding ambulanceposten

De RAV beschikt over drie ambulanceposten in de regio; in Hilversum, Blaricum en Weesp. Deze verdeling is gebaseerd op het landelijk Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg dat is opgesteld door het RIVM in opdracht van het ministerie van VWS. Dit kader definieert het aantal ambulances waarmee de ambulancezorg in Nederland kan worden uitgevoerd, gegeven een aantal randvoorwaarden, zoals de tijd na een melding waarbinnen een ambulance ter plaatse moet zijn (binnen 15 minuten bij spoedvervoer) en de spreiding van de standplaatsen.

Uit de krant