Aankoop Crailo bekrachtigd in Laren | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de foto v.l.n.r.: wethouder Smit, wethouder Jaeger, wethouder Stam, gedeputeerde Post, wethouder Voorink, wethouder Boland en wethouder Van Meerten.
Op de foto v.l.n.r.: wethouder Smit, wethouder Jaeger, wethouder Stam, gedeputeerde Post, wethouder Voorink, wethouder Boland en wethouder Van Meerten. (Foto: Bob Awick)

Aankoop Crailo bekrachtigd in Laren

LAREN - Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.

De wethouders Wimar Jaeger, Floris Voorink, Hendrik Boland, Miriam van Meerten, Ton Stam en Tijmen Smit van de drie betrokken gemeenten tekenden de koopakte op het gemeentehuis van Laren. Namens de provincie zette gedeputeerde Elisabeth Post een handtekening.

Als morgen ook de leveringsakte bij de notaris is ondertekend, kunnen de gemeenten hun plan voor de ontwikkeling van een duurzame woon-werkwijk op het landgoed starten. Die zal over zes jaar leiden tot een van de meest ecologische wijken van het land.

Eerder deze week gingen de gemeenteraden in de drie gemeenten akkoord met de oprichting van een gezamenlijke exploitatiemaatschappij van de drie gemeenten voor de plannen en met de koopsom van 33,2 miljoen euro. Dat geld denken de gemeenten uit de exploitatie terug te verdienen. De gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren dragen respectievelijk 45, 45 en 10 procent bij aan de financiering.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>