Tijmen Smit gaat 1 maart aan de slag bij de Gooise Scholen Federatie.
Tijmen Smit gaat 1 maart aan de slag bij de Gooise Scholen Federatie. Foto: Bob Awick

Nieuwe baan voor wethouder Tijmen Smit

Mensen

LAREN - De raad van toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft Tijmen Smit (38) benoemd als interim-lid van het college van bestuur. Hij volgt Mark de Haas op, die na bijna tien jaar als bestuurslid van de GSF een nieuwe uitdaging aangaat.

Smit - getrouwd en vader van twee kinderen - is sinds april 2014 wethouder in Laren, met in zijn portefeuille onder andere Financiën, Duurzaamheid en ICT, thema's die ook goed aansluiten bij zijn taken als lid van het college van bestuur. Daarnaast is hij voorzitter Cultuur & Erfgoed en Recreatie & Toerisme bij de Regio Gooi en Vechtstreek. Voordat Smit wethouder in Laren werd, werkte hij bij de gemeente Haarlemmermeer, met name op gebied van de decentralisaties in het sociaal domein en in Rotterdam op het gebied van jeugd en veiligheid. Smit besloot afgelopen zomer al niet verder te gaan in de Larense politiek. Eind november heeft hij de leden van Larens Behoud daarover ingelicht. Deze nieuwe job kwam twee weken geleden pas voorbij. "Het is allemaal heel snel gegaan", zegt Smit. "Ik ben erg blij dat ik de kans krijg een bijdrage te leveren aan de ambities van de Gooise Scholen Federatie. Ik kijk met enthousiasme en vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging. Samen kunnen we ervoor zorgen dat docenten dag na dag in staat zijn inspirerende voorbeelden voor de klas te zijn."

'Ambitieus en Betrokken'

De Gooise Scholen Federatie is blij met de komst van Smit. In hem vinden zij een betrokken bestuurder die de ambities van de organisatie de komende periode zal helpen waar te maken. Brede ontwikkeling, hoge onderwijskwaliteit en maatschappelijke binding zijn de pijlers van het strategisch beleidsplan 'Ambitieus en Betrokken'. Dit past uitstekend bij het profiel van de Laarder.

Tijmen Smit treedt per 1 maart 2018 in dienst van de GSF. Zijn termijn als wethouder zou aflopen na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Na overleg met het college van B en W en de gemeenteraad van Laren treedt hij nu eerder, per 1 maart aanstaande, terug om de overstap te kunnen maken naar de GSF.

In de Gooise Scholen Federatie werken acht scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek samen. Met ruim zevenduizend leerlingen en achthonderd medewerkers is de GSF een van de grootste onderwijsinstellingen in de regio.

Uit de krant