Artist impression van het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan.
Artist impression van het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan. Foto: rosa Spier Huis

Rosa Spier Huis koopt grond Hector Treublaan - Laren zegt dat er nog niets mag gebeuren

Buurt / wijk

LAREN - "We gaan binnenkort beginnen", kopt het bericht van het Rosa Spier Huis op haar website. Aan de Hector Treublaan wordt een nieuw, open kunstcentrum gebouwd. De grond is op 20 december aangekocht.

In een reactie herinnert de gemeente Laren het bestuur van het Rosa Spier Huis aan de afspraken: "De gemeente Laren en het Rosa Spier Huis hebben nadrukkelijk afgesproken dat er noch gekapt, noch gesloopt, noch gebouwd wordt tot de omgevingsvergunning onherroepelijk is."

Het Nieuwe Rosa Spier Huis komt in nauwe samenwerking met de Cliëntenraad (wettelijke vertegenwoordiging van de bewoners) en medewerkers tot stand. Het wordt een culturele ontmoetingsplek waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt. Er worden verschillende typen (zorg) woningen gerealiseerd, waar bewoners naar behoefte zorg, service en ondersteuning ontvangen. Het nieuwe Rosa Spier Huis krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio's, de AnnaStibbe concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een galerie-café en een tuin.
Voor de realisatie van de culturele voorzieningen in het nieuwe Rosa Spier Huis is inmiddels 4,4 miljoen euro van de 5,3 miljoen verworven. Voor het laatste gedeelte zoekt het Rosa Spier Huis nog sponsoren. Zij investeren in een uniek concept in Nederland waar acteurs, schrijvers, musici en kunstenaars op oudere leeftijd in alle rust kunnen blijven creëren en delen. Een plek waar ouderdom geen belemmering vormt voor creativiteit, maar een inspirerende voedingsbodem voor nieuwe generaties.

Uit de krant