De heuvel van Montmartre met steengroeve van Vincent van Gogh.
De heuvel van Montmartre met steengroeve van Vincent van Gogh. Foto: Van Gogh Museum

Ontdekte Van Gogh-tekeningen in Singer

Algemeen

LAREN - Twee tekeningen van Vincent van Gogh die zijn ontdekt in de collectie van de Van Vlissingen Art Foundation, zijn vanaf dinsdag tot en met 6 mei te zien in Singer Laren.

Het gaat om 'De heuvel van Montmartre met steengroeve' uit maart 1886. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek door het Van Gogh Museum naar onderwerp, stijl, techniek, materiaalgebruik en herkomst van deze tot nu toe onbekende tekening.
Met deze vondst kon ook een vergelijkbare tekening die eerder was afgeschreven opnieuw aan Van Gogh worden toegekend. Dat werk, getiteld 'De heuvel van Montmartre' (1886), bevindt zich in het Van Gogh Museum en is in onderwerp, formaat, stijl, techniek en materiaalgebruik onmiskenbaar verwant aan de nieuw ontdekte tekening.
De ontdekkingen zijn te bewonderen in de expositie 'Impressionism & Beyond. A Wonderful Journey' van Franse impressionisten, postimpressionisten en expressionisten uit de Van Vlissingen Art Foundation met werken van kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Signac, Matisse en Picasso.
 

Uit de krant